Als scoutinggroep heb je veel materialen nodig in- en rondom je blokhut. Daarnaast ga je waarschijnlijk vaak met je speltak op kamp en maak je gebruik van een aanhanger, tent(en) en ander belangrijk kampmateriaal. Tel alles bij elkaar op en je komt op een mooi groot bedrag. Niet iedere Scoutinggroep kan dit zomaar betalen, dus je zal creatief moeten zijn met het budget of aan de slag moeten gaan met crowdfunding. Dat laatste lijkt een behoorlijk moeilijk proces en men denkt vaak dat je voor de moeite maar weinig resultaat terug ziet. Gelukkig is er een platform ontwikkelt dat je verder kan helpen. Dit platform heet SteunScouting.nl. Voor Scouting Uotha is eerder dit jaar al €900,- opgehaald omdat hun geliefde aanhanger gestolen is bij een inbraak. De andere vrijwilligers waren sceptisch. “Ze dachten, dat zal wel niet werken”, vertelt Tom. Binnen drie dagen had Scouting Uotha het behaalde bedrag dus al gehaald.

 

Wat is crowdfunding en kunnen wij dit als groep ook doen?
Crowdfunding is een manier om een project te financieren en tegelijkertijd draagvlak, betrokkenheid en promotie bij een groot publiek te creëren. Steunscouting.nl is een crowdfundingplatform speciaal voor alle Scoutinggroepen en andere Scoutingonderdelen in Nederland en biedt groepen een nieuwe manier om inkomsten te genereren. Op Steunscouting.nl maak je een eigen, gepersonaliseerde crowdfunding webpagina aan. Op de webpagina kun je meerdere projecten plaatsen waarvoor je geld wilt inzamelen. Dat kan van alles zijn! Denk aan een uniek zomerkamp voor de hele groep, nieuw pionierhout of een grootschalige verbouwing van het clubhuis.

 

Ledenacties
Je leden kunnen zich op verschillende manieren inzetten voor een project. Door zelf rechtstreeks een donatie te doen of, nog leuker, door een actie te starten. Dat wil zeggen dat leden iets organiseren, alleen of met bijvoorbeeld hun speltak of ploeg, waarmee geld wordt opgehaald voor het project. Bijvoorbeeld de jaarlijkse oliebollenverkoop of een autowasdag. Het gaat tenslotte niet hélemaal vanzelf!

 

Doneren is eenvoudig
Mensen die jouw Scoutinggroep een warm hart toedragen of een project van je groep in het bijzonder, doneren eenvoudig via iDEAL. Dit heeft als bijkomend voordeel dat scouts niet meer met contant geld over straat hoeven. Daarnaast zijn de projecten gemakkelijk te delen via social media waardoor een project, zonder veel moeite te doen, veel mensen bereikt.

Bron: Scouting Nederland nieuwsbrief