Over de regio

Regio Klein Gelderland

Regio Klein Gelderland is een samenwerkingsverband van 29 scoutinggroepen uit de gemeenten Arnhem, Brummen, Duiven, Lingewaard, Montferland, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Zeddam en Zevenaar. Het omvat ruim 2.250 leden in allerlei leeftijden en disciplines. Regio Klein Gelderland maakt deel uit van de vereniging Scouting Nederland. De regio heeft als doel om de groepen samen te laten werken, in activiteiten, in trainingen, in coaching, maar ook in de vertegenwoordiging in de landelijke raad van Scouting Nederland.

De regio voorziet in het organiseren van regio-activiteiten. Daar komen jeugdleden van verschillende scoutinggroepen met elkaar in contact en vergroten ze hun scouting wereld. Deze activiteiten worden vaak per speltak (leeftijdsgroep) georganiseerd. Ook organiseert de regio trainingen en cursussen. Deze zijn bedoeld voor jeugdleiding en vrijwilligers binnen groepen in de regio. Daarnaast organiseert de regio trajecten voor bestuurscoaching, en functioneert de regio als schakel naar Scouting Nederland.

Regioraad

De regioraad is het hoogste orgaan binnen Regio Klein Gelderland en bestaat uit alle groepen die aangesloten zijn bij de regio. De raad wordt normaliter twee keer per jaar georganiseerd. Alle bestuursleden, leiding en vrijwilligers zijn uitgenodigd, maar iedere groep heeft maar één stem in de besluiten die in de vergadering worden genomen. Tijdens de regioraad wordt het reilen en zeilen van de regio besproken en wordt er gestemd over onder meer beleid, benoemingen en financiën. Ook wordt de agenda van de landelijke raad besproken en is er ruimte om vragen te stellen. De regioraad is ook de plek om als groep een onderwerp op de agenda te zetten. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar [email protected]. De secretaris zal er dan voor zorgen dat het onderwerp op de agenda gezet wordt.

Geschiedenis

Regio Klein Gelderland komt voort uit een viertal ‘districten’: District Arnhem, District Veluwezoom, District De Liemers en Admiraliteit Nederrijn. Op 20 juli 2000 zijn deze districten opgegaan in het huidige Regio Klein Gelderland. Met de komst van deze regio zijn er voor groepen meer mogelijkheden ontstaan om te groeien op groepsniveau, maar ook mee te doen aan regio activiteiten waar Scouts uit de omgeving met elkaar in contact komen.