Met de verdiepingstrainingen voor leiding (voorheen basismodules) ga je je als leiding samen met andere leiding actief verdiepen in bepaalde thema’s. In iedere training ga je praktisch aan de slag met een bepaald thema.

Op dit moment zijn er vier verdiepingstrainingen met ieder hun eigen thema.

Begin je net als leiding begonnen en ben je op zoek naar een goede basis? Door het volgen van de 4 verdiepingstrainingen maak je een vliegende start in jouw leidingcarrière en heb je een goede basis om verder aan de slag te gaan met jouw kwalificatie.

Ben je al langer leiding en op zoek naar nieuwe ideeën om een volgende stap te zetten? Kies de verdiepingstraining(en) die aansluit bij jouw interesse(s) en doe inspiratie op. Omdat de nadruk ligt op veel uitwisseling, zul je naast de informatie die de trainers geven ook veel ideeën halen uit de opdrachten die je met andere deelnemers doet.

Verdiepingstraining “Dit is Scouting”: je gaat je eigen scoutinggroep oprichten en onderzoeken wat scouting zo bijzonder maakt.

Verdiepingstraining “Zo maak je een programma”: je gaat met behulp van de planningscyclus een spel voorbereiden en spelen in een eigen verzonnen thema.

Verdiepingstraining “Van Bever naar Explorer”: je gaat het hele scoutingspel door van Bever tot Explorer om te zien hoe het spel en de jeugdleden veranderen.

Verdiepingstraining “Jouw motivatie om leiding te zijn”: je gaat in op wat jij belangrijk vindt als leiding en hoe je dit in jouw programma terug kunt laten komen.

 

Inschrijven

Bekijk via de trainingskalender wanneer welke training wordt aangeboden. Je geeft je op perverdiepingstraining. Vaak worden er twee trainingen per dag gegeven, dan kun je deze handig combineren.

Aan de slag met jouw kwalificatie

Na het deelnamen aan een van de verdiepingstrainingen heb je gewerkt aan bepaalde onderdelen van de kwalificatiekaart voor leidinggevende. De kwalificatiekaart is de kaart waarmee je uiteindelijk jouw kwalificatie kan behalen. Dit doe je samen met de praktijkbegeleider uit jouw eigen groep.

Hieronder vind je per verdiepingstraining de kwalificatiekaart met daarop aangevinkt welke onderdelen er langs zijn gekomen. Het geef je een idee wat je door de training aan kennis en vaardigheden hebt opgedaan. Kijk natuurlijk zelf of je het eens bent met wat wij hebben aangekruist. 

Op de website van Scouting Nederland staat uitgelegd hoe het kwalificatieproces precies in elkaar zit.

Team Scouting Academy