Gisteravond was de eerste opstartvergadering voor Jungleweekend 2016. Doel van deze opstartvergadering was het sparren/nadenken over een invulling van het weekend en zijn er onder andere al teams samengesteld die verschillende onderdelen als fourage, het terrein en thema/spellen gaan oppakken. Door samen het thema en spelinrichting te hebben bepaald, kunnen we verder borduren op de wens om weer een fantastisch Jungleweekend neer te gaan zetten voor onze Welpen uit de regio.

Het thema

Het thema van dit jaar, Piraten, belooft ook dit jaar weer eentje van de bovenste plank te zijn. Weekend- en dagdeelnemers worden ingedeeld in vloten (Groen, rood of blauw) waarin zij met hun eigen boot (je eigen welpengroep) samen strijden om de slechteriken te verslaan en uiteindelijk de schat terug te halen. Een strijd die we samen moeten voeren om uiteindelijk met alle vloten de schat veilig te stellen en de buit te verdelen onder alle Welpen. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen in de voorbereiding hoor je later!

Vrijwilligers gezocht!

Ook dit jaar zijn er nog plekken over binnen het thema/spelteam. Vind je het leuk om mee te denken over de invulling van het weekend of kun je het weekend meehelpen? Dan zijn we op zoek naar jou! Ook als je alleen tijd hebt op zaterdag of zondag voor een paar uur, dan ben je van harte welkom. Voor Explorers bieden we de ‘Hulp in de regio’-badge aan. Vind je het leuk om met je Explorers-groep een dagje mee te helpen tijdens het Jungleweekend? Dan krijg je van ons een gratis middagje in de zon en aan het eind van de dag jouw ‘Hulp in de regio’-badge. Ben je nieuwsgierig of enthousiast? Mail dan naar [email protected].

Praktische informatie

  • Het Jungleweekend vindt plaats op 11 en 12 juni
  • Groepen die niet willen blijven slapen zijn op zaterdag 11 juni welkom om mee te doen aan het programma van die dag
  • De locatie van het Jungleweekend is Scouting kampeerterrein De Waterberg
  • Deze activiteit kost voor Welpen 7,50 per weekenddeelnemer
  • Deze activiteit kost voor welpenleiding €5,- per weekenddeelnemer
  • Deze activiteit kost voor Welpen/leiding €2,- per dagdeelnemer
  • Het inschrijftermijn verloopt op 28 mei

Groepscontactpersoon-overleg

Op donderdag 19 mei om 20:00 is er voor welpenleiding en groepsbegeleiders een GKP-overleg. Adres is Franshalslaan 101 in Arnhem. Het is belangrijk om hier bij te zijn, omdat je hier alle informatie besproken wordt in de voorbereiding naar het weekend. Ook presenteren we het programma en kom je meer te weten over de inhoud van het Jungleweekend zelf. Aansluitend is er van 21:00 tot 22:00 een medewerkersoverleg.

Doe mee!

Aanmelden via Scouts Online kan zeer binnenkort, daarvoor ontvangen alle welpenleiding nog een e-mail. De medewerkers van het Jungleweekend 2016 hebben er in ieder geval super veel zin in en hopen dat er zo veel mogelijk Welpen naar dit weekend toekomen! Heb je vragen over het Jungleweekend? Dan is de organisatie bereikbaar op [email protected].