Het was koud, nat en het waaide soms flink hard. Zo’n beetje ieder weertype is verspreid over vrijdag, zaterdag en zondag voorbij gekomen. Zelfs de sneeuw en hagel kwam nog even kijken hoe Scouts, Explorers, Roverscouts en stamleden presteerden op de Arnhemse Winterhike 2016.

Met het thema ‘AWH op reis’ hebben de deelnemers kunnen genieten van de verschillende vakantiebestemmingen met bijpassende posten en opdrachten die zich langs de route bevonden. Van een simpele ‘maak een selfie’-post tot een heuse abseil en kabelbaan activiteit bij de Emmapiramide.

Verschillende hikeniveau’s

Dit jaar zijn er drie verschillende hikes georganiseerd tijdens de Arnhemse Winterhike. De Beginnershike voor de (jongere) Scouts die basisroutetechnieken hebben moeten oplossen. De Gevorderdenhike is echter voor de oude Scouts en de jongere Explorers die voor complexere opdrachten en uitdagingen komen te staan. Over het algemeen is deze hike ook langer in kilometers. De Explorerhike staat geheel in het teken van zwerven, moeilijke opdrachten, vroeg opstaan, veel kilometers maken en vooral zorgen dat je het beste bent op ieder vlak.

We kunnen wel stellen dat alle deelnemers tijdens het weekend soms flink hebben moeten bikkelen om de eindstreep te halen. Regio Klein Gelderland feliciteert alle deelnemers met het behalen van de eindstreep. We hopen dat ook volgend jaar jullie weer van de partij zijn!

Scouting Nederland maakt vlog over de AWH

Ook Scouting Nederland in de vorm van Luuk en Amy waren aanwezig tijdens de Arnhemse Winterhike. Zij hebben vervolgens een vlog gemaakt en vertelt hoe zij de Arnhemse Winterhike hebben ervaren. Je bekijkt de volg hieronder.

Foto’s gemaakt tijdens de AWH

Ook dit jaar hebben de regiofotograven weer hun best gedaan om zo veel mogelijk foto’s te maken. Je vind alle foto’s via deze link. Wil je een foto op hoge kwaliteit aangeleverd krijgen? Dan kun je contact opnemen met de regiofotograven via [email protected].

Uitslagen

Uitslag Beginnershike
 1. Aerendheem met 38 punten
 2. Schutgraaf – 1 met 31 punten
  Schutgraaf – 2 
  met 31 punten
  ADG – 2 met 31 punten
  Zebra’s met 31 punten
 3. Zeddam met 30 punten
  Miguel Pro met 30 punten
 4. Christo met 26 punten
  Didam 1 met 26 punten
  Sint Joris met 26 punten
  Didam 2 met 26 punten
 5. Rhedense Pioniers met 24 punten
  Lido ’76 met 24 punten
  Groessen met 24 punten
 6. Markesteen met 22 punten
Uitslag Gevorderdenhike
 1. Op dit moment is er nog geen uitslag bekend
Uitslag Explorerhike
 1. Anne de Guigné en Lido ’76 – 2 met 3206 punten
 2. St. Jorisgroep – 3 met 3094 punten
 3. Markesteen Explorers met 3063 punten
 4. St. Oswaldusgroep – 1 met 2638 punten
 5. Lido ’76 -1 met 3056 punten
 6. Markesteen Roverscouts met 2713 punten
 7. Scouting Duiven met 1325 punten
 8. St. Oswaldusgroep – 2 met 1219 punten
 9. WJ met 569 punten
 10. St. Jorisgroep – 2 met 563 punten
 11. St. Jorisgroep – 1 met 269 punten