Roverscouts

Dit was de Liftwedstrijd 2017

Twaalf deelnemende Roverscouts uit heel Nederland verzamelden zich dit weekend op Arnhem Centraal met maar één doel: Elkaar verslaan tijdens de Rover Liftwedstrijd.

De eerste uitdaging is het achterhalen van de eindlocatie. Verspreid over het station hangen rebussen die samen een coördinaat vormen. De groepjes rennen van hot naar her om alvast een voorsprong te bemachtigen. De oplossing van de puzzel? Brexbachtal, het bekende scoutingkampeerterrein ten noorden van Koblenz.

Alle groepjes hebben al snel een lift te pakken om uit het centrum te komen. Ze kiezen verschillende routes, de een wat handiger dan de ander. Eén groepje loopt al snel uit op de rest. Ze hebben een lift vanuit Presikhaaf naar Koblenz!

Thomas & Wouter onderweg

Winnaars Rover Liftwedstrijd

Eerder dan de organisatie

Om kwart voor 2 komt het eerste groepje aan op de eindlocatie. Ze zijn zelfs de organisatie voor, en hebben dus de liftwedstrijd gewonnen. Al snel wordt er een vuur gemaakt, en als na een uur het volgende groepje aan komt lopen, vindt er een levendige uitwisseling van verhalen plaats.

Liften in uniform gaat in Duitsland (meestal) moeiteloos!

Van liften krijg je trek!

Terwijl de organisatie de nodige voorbereidingen treft, komen er steeds meer groepjes aan op het kampterrein. Om 17.00 zijn het er al vier, en wordt er begonnen met koken. Iedereen is hongerig na een dag liften, en de wraps worden in vlot tempo verorberd.

Vlak voor het avondspel komt het vijfde groepje binnen. Ze zijn precies op tijd om mee te doen met een potje Levend Zeeslag! Na afloop is het tijd voor een drankje bij het kampvuur. Hier vertelt iedereen uitbundig over zijn ervaringen met liften.

Alle deelnemers tijdens het avondeten

O.a. wraps stonden op het menu

Verhalen voor het leven

‘s Avonds laat wordt het laatste groepje opgehaald en afgezet door de veegwagen. Ze zijn al meer dan 12 uur aan het liften en het wordt donker. Ook al hebben ze het niet liftend tot de eindlocatie gered, ze hebben wel het meest meegemaakt!

De volgende ochtend is het tijd om weer naar huis te gaan. De echte die-hards vertrekken al om 8u ‘s ochtends om weer terug te liften naar Nederland. Een aantal anderen wordt teruggereden door de organisatie.

De deelnemers hebben grenzen verlegd en nieuwe mensen ontmoet, maar kwamen vooral thuis met nieuwe verhalen!