Hoofd HRM

Vacature
Scouting drijft op vrijwilligers, zo ook Regio Klein Gelderland. Een vrijwilligersorganisatie is daarbij altijd een uitdaging. Medewerkers zijn persoonlijk meer dan betrokken, en daar ontstaan de meest mooie dingen uit, maar tegelijkertijd is het ook lastig om tijdig andere keuzes te maken. HRM speelt daarin een belangrijke rol, door in gesprek te blijven met vrijwilligers, te zorgen dat ze in hun kracht blijven staan en zichzelf- of een ander niet voorbij rennen.
 
De regioraad heeft onlangs besloten om een team HRM op te richten. Daarvoor zoeken we als eerste een hoofd HRM, die als lid van het regiobestuur het team op kan bouwen.

 

Je bezigheden

 • Je formeert en onderhoudt een team van HRM’ers voor de regio.
 • Je bent samen met je team aanspreekpunt voor toekomstige vrijwilligers, je scout nieuwe talenten en probeert ze te enthousiasmeren voor een functie binnen de regio.
 • Je onderhoudt samen met je team actief contact met bestaande vrijwilligers, je bespreekt doorlopend het functioneren- en de wensen van de vrijwilliger.
 • Je borgt dat voor iedere vrijwilligersfunctie in de regio helder is wat daarvan verwacht wordt en zorgt dat die verwachtingen bespreekbaar blijven.
 • Je organiseert met je team de jaarlijkse vrijwilligersbedankBBQ.
 • Je initieert de aanvraag van waarderingstekens.
 • Je bent lid van het regiobestuur.

Wie zoeken wij

We zoeken iemand die goed weet wat er speelt en die zorgt dat alles op een respectvolle manier bespreekbaar kan blijven, of kan worden gemaakt. We zoeken een verbinder en een coach die zich kan verplaatsen in de ander, maar die er ook goed in is om tot duidelijke afspraken te komen. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:
 • Je onderschrijft de doelstelling en de reglementen van Regio Klein Gelderland en Scouting Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.
 • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en jezelf hierin te ontwikkelen.

Wat krijg je ervoor terug

Als hoofd HRM heb je een spilfunctie voor het succes van Regio Klein Gelderland! Jij kan er voor zorgen dat mensen op die plek zitten waar ze het best tot hun recht komen, en waar ze bovendien het meeste lol aan beleven. Jij kan er voor zorgen dat teams open blijven staan voor nieuwe aanwas en dat jonge talenten de kans krijgen om uit te groeien. Ook kan jij er voor zorgen dat de regio een positieve vibe blijft houden omdat je onrust al getackeld hebt voordat het een ding wordt.
 
Daarnaast werk je samen met een enthousiast en veelzijdig regiobestuur en krijg je de kans om je eigen team naar eigen inzicht op te bouwen. Je hebt de mogelijkheid om je zowel binnen scouting als binnen het vak HRM te ontwikkelen en vele contacten op te doen. Je krijgt bovendien ondersteuning en een aanbod van cursussen vanuit Scouting Nederland, waar HRM ook als speerpunt benoemd is.
 
Het zal uiteraard ook zeker een mooie verrijking op je CV en een persoonlijke uitdaging zijn. Als vrijwilliger van Regio Klein Gelderland krijg je natuurlijk ook een regiodas- en polo.

Aanstelling en tijdsbelasting

Het hoofd HRM wordt benoemd door de Regioraad, je bent dan lid van het regiobestuur. De teamleden HRM worden benoemd door het regiobestuur. Het betreft een vrijwilligersfunctie, gemiddeld kost de functie 10 uur per maand op flexibele basis. Onderdeel daarvan zijn de volgende overleggen (per jaar):
 • regelmatig informele overleggen, zelf in te plannen
 • 6 tot 12 regiobestuur overleggen
 • 2 regioraden
Heb je interesse of weet je iemand die in dit profiel past? Stuur dan een mail naar: [email protected] en wie weet ben jij onze volgende hoofd HRM!