Nieuws

Scouts uit de regio in Frankrijk voor Roverway 2016

Bjorn, Teamlid Communicatie

5 augustus 2016

Meer dan 80 Nederlandse Roverscouts zijn afgereisd naar Frankrijk voor de Roverway 2016 in Jambville. Ook twee Roverscouts uit Regio Klein Gelderland zijn vertegenwoordigd. Maar wat is Roverway en hoe mis je niets van de avonturen die op dit moment plaatsvinden in Frankrijk? Je leest het hieronder.

Roverway is een internationaal evenement voor roverscouts uit heel Europa. Eens per vier jaar vindt Roverway plaats met gemiddeld 5000 roverscouts uit 20 verschillende landen. Frankrijk is na Portugal, Italië, Ijsland en Finland het gastland voor dit evenement wat plaatsvindt van 3 t/m 14 augustus.

Internationale samenwerking

Als deelnemer van Roverway word je verdeeld in internationale ‘patrols’ (teams) waarmee je een zelfgekozen route gaat doen van zes dagen in één van de zeven regio’s. Na dit avontuur verzamelen de patrols zich op het centrale kampterrein, waar iedereen nog eens vier dagen verblijft.

Het centrale kamp

Roverway 2016

Nederlands contingent

Op Roverway is ook een Nederlands contingent te vinden. Dit contingent bestaat uit verschillende vrijwilligers van Scouting Nederland die in voorbereiding in Nederland zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Ook in Frankrijk zijn zij de ondersteunende factor. In de aanloop naar Roverway 2016 is er op Scoutinglandgoed Zeewolde nog een voorbereidingsweekend geweest om alvast in de stemming te komen.

Een aantal Nederlandse roverscouts bij de opening in Lyon

Roverway 2016

Roverway 2018

In de zomer van 2018 is Nederland het decor van Roverway. Voordat Roverway in Nederland plaats zou vinden, heeft Scouting Nederland een team van vrijwilligers samengesteld om plannen te maken voor dit evenement en dit vorm te geven in een ‘bid document’. Hieronder vind je de prachtige ideeën terug in een filmpje. Ook lees je op de speciale website meer informatie over Roverway 2018 in Nederland!

Opposites Atrract – Bid

Roverway 2018, The Netherlands

Mini-blog Roverway 2016

Volgende week proberen we Ruth van De Geuzen of Laura van Scouting Dannenburcht te strikken voor een mini-blog over de avonturen in Frankrijk. Houd de website van Regio Klein Gelderland of onze Facebook dus goed in de gaten en mis niets van dit unieke evenement!