Activiteiten

Organsatie gestart met Jotihunt 2017

In 2016 is de laatste Jotihunt onder de vlag van Scouting Gelderland georganiseerd. Er is een tijd lang onduidelijkheid geweest over het doorgaan van de Jotihunt 2017. Goed nieuws! Ook dit jaar kunnen groepen uit Regio Klein Gelderland weer meedoen aan een nieuwe edititie van de Jotihunt. Dit meld de organisatie op de eigen facebookpagina.

De organisatie van de Jotihunt is weer uit de startblokken en is enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen. De eerste meetings zijn gepland, de plannen worden gesmeed en het thema wordt bedacht.

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjotihunt%2Fposts%2F1399365430118341&width=620&show_text=true&appId=902041743243471&height=282" width="620" height="282" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Ieder jaar in oktober strijden scoutinggroepen uit Gelderland weer tegen elkaar om zo veel mogelijk punten te verzamelen tijdens het 30-urige durende evenement. Groepen ontvangen hints over zogenoemde vossenteams die over deelgebieden verspreid zijn in provincie Gelderland. Hoe sneller de hint wordt opgelost, des te eerder de vossenteams opgespoord kunnen worden. Ook is er veel ruimte voor creativiteit, want tussen de hints door kunnen er ook opdrachten gedaan worden. Hier kunnen extra punten mee verdient worden.

Populair

Het evenement is traditiegetrouw populair binnen de regio. Veel groepen doen mee, of zoeken de samenwerking op met een andere scoutinggroep. Meer informatie over de Jotihunt kan gevonden worden op Facebook of op de eigen site.