Welpen, Activiteiten

Jungleweekend 2016 spectaculair van start

Bjorn Peters, Teamlid Communicatie

11 juni 2016

Jungleweekend 2016 van Regio Klein Gelderland is spectaculair van start gegaan! Thema dit jaar is Piraten en bijna 180 Welpen zijn dit weekend te vinden op Scouting kampeerterrein De Waterberg. De hele zaterdag lang strijden Welpen in drie vloten, vloot rood met Kapitein Roodbaard, vloot blauw met Kapitein Blauwzwaard, vloot groen met Kapitein Groentje tegen Kapitein Iglo.

Om Kapitein Iglo te kunnen verslaan en de gestolen schat terug te veroveren, moeten alle Welpen eerst de piratenacademie volgen. Op verschillende plekken op het terrein zijn piratenspellen te vinden waarmee ze hun vaardigheden kunnen testen en verbeteren. Is een piratenspel goed uitgevoerd, dan veroveren ze munten terug van Kapitein Iglo. De verzamelde munten worden per groepje in een buidel bewaard. Zo wordt de schat langzaam aan gevuld.

Om 16.45 is de sluiting voor de dagdeelnemers. Alle ouders, leiding en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd op Scouting kampeerterrein De Waterberg uitgenodigd om te zien hoe de Welpen hopelijk hun taak samen voltooid hebben.

Een aantal dingen zijn goed om te weten:

  • De auto kan niet op het terrein zelf geparkeerd worden, gelieve te parkeren langs de Deelenseweg N.B Ver genoeg van de weg af parkeren
  • Vanaf 16.30 is er inloop, vanaf 16.45 begint te sluiting tot uiterlijk 17.15
  • De sluiting vindt plaats in de kampvuurkuil. Gelieve plaats te nemen in de buitenste dingen van de kampvuurkuil zodat de kinderen vooraan kunnen zitten

Via Facebook is de opening van Jungleweekend live uitgezonden. Deze is door middel van de knop hiernaast terug te vinden.

Scouting kampeerterrein De Waterberg

Aan de Deelenseweg in Arnhem