Over de regio

Regio Klein Gelderland

Regio Klein Gelderland is onderdeel van Scouting Nederland en heeft ruim 2.500 leden verspreid over 29 scoutinggroepen. Deze scoutinggroepen liggen in de gemeenten Arnhem, Brummen, Duiven, Lingewaard, Montferland, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Zeddam en Zevenaar.

De regio voorziet voornamelijk in het organiseren van regio-activiteiten, waar jeugdleden van verschillende scoutinggroepen met elkaar in contact kunnen komen en samen kunnen meedoen aan een activiteit. Deze activiteiten worden vaak per speltak gescheiden.

Ook is er voor leiding en geïnteresseerden binnen aangesloten scoutinggroepen de mogelijkheid om zich aan te melden bij Regio Klein Gelderland voor trainingen en cursussen. Daar waar nodig of gewenst, worden er contacten onderhouden met leiding en bestuursleden van haar scoutinggroepen om deze optimaal te kunnen ondersteunen.

Regioraad

De regioraad is het hoogste orgaan binnen Regio Klein Gelderland. De regioraad bestaat uit alle groepen die aangesloten zijn bij de regio. Twee keer per jaar wordt er een regioraad georganiseerd. Alle bestuursleden, leiding en vrijwilligers zijn uitgenodigd. Tijdens de regioraad wordt het reilen en zeilen van de regio besproken, waarbij o.a. de evenementen en activiteiten, de trainingen, de financiën, wordt er gestemd over beleid/benoemingen en alle andere belangrijke zaken aan bod komen. Ook wordt de agenda van de landelijke raad besproken en is er ruimte om vragen te stellen. De regioraad is ook de plek om als groep een onderwerp op de agenda te zetten. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar secretaris@kleingelderland.nl. De secretaris zal er dan voor zorgen dat het onderwerp op de agenda gezet wordt.

Geschiedenis

Regio Klein Gelderland komt voort uit een drietal districten: District Arnhem, District Veluwezoom en District De Liemers. Op 20 juli 2000 zijn deze districten opgegaan in het huidige Regio Klein Gelderland. Met de komst van deze regio zijn er voor groepen meer mogelijkheden ontstaan om te groeien op groepsniveau, maar ook mee te doen aan regioactiviteiten waar Scouts uit de omgeving met elkaar in contact komen.