Verdiepingstraining “Van Bever naar Explorer”

Scouting is er voor iedereen van jong tot oud, maar hoe blijft het scoutingspel leuk voor iedereen? Wat verandert er als je ouder wordt en hoe kun je er als leiding voor zorgen dat de jeugdleden bij alle leeftijden geboeid blijven door het programma. In deze training ga je het hele scoutingspel door van Bever tot en met Explorer.

Doelgroep en benodigde ervaring

De training is bedoeld voor (bege)leiding van bevers, welpen, scouts en explorers. De training kan zowel voor beginnende als ervaren leiding interessant zijn. Om ervoor te zorgen dat alle informatie goed aansluit, verwachten we dat je minimaal een half seizoen ervaring hebt in jouw rol als (bege)leiding, maar meer ervaring is ook van harte welkom natuurlijk.

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je praktische handvatten om jouw scoutingspel zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij jouw speltak, rekening houdend met de leeftijdseigenkenmerken van de jeugdleden. Je weet hoe je de progressiematrix en het gehele progressiesysteem met insignes kunt inzetten.

Programma in het kort

Tijdens deze training ga je actief aan de slag met het volgende programma:

*Je gaat leeftijdseigenkenmerken ordenen: hoe verschillende de jeugdleden van de speltakken van elkaar?
*Je gaat dieper in op hoe jouw manier van reageren op jeugdleden invloed heeft op hoe jeugdleden zich gedragen
*Je gaat uitdenken hoe je de doorlopende leerlijn in jouw speltak kan toepassen en hoe je daarbij insignes kunt inzetten

Kosten en benodigdheden

De deelnamekosten zijn 2,50 euro per persoon. Voor deze training heb je niks speciaals nodig. Natuurlijk kom je in jouw Scoutfit.

Inschrijven en maximaal aantal deelnemers

Deze verdiepingstraining wordt dit seizoen 2 keer gegeven. Per training is er een maximaal aantal deelnemers van 16. Daarnaast is er een maximaal aantal deelnemers van 4 per scoutinggroep, zodat er een mix is van het aantal scoutinggroepen voor uitwisseling.

Inschrijven gaat via SOL door op de knop “Inschrijven via SOL” te klikken.

Date

May 26 2024

Time

09:30 - 12:30

Cost

2,50

Location

Scouting Lincolngroep
Zijpendaalseweg 169, Arnhem
Category
Training

Organizer

Training
Inschrijven via SOL
QR Code

Aankomende regio activiteiten

June 2024
No event found!