Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) 2018

De Regionale Scoutingwedstrijden zijn jaarlijkse regionale wedstrijden voor Scouts in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar. Alle Scouts binnen Regio Klein Gelderland kunnen zich opgeven voor de RSW. Per scoutinggroep kunnen meerdere teams deelnemen aan deze wedstrijden. Uiteindelijk wordt na het weekend duidelijk wie de beste zijn en krijgen een ticket voor de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW). De wedstrijden duren meestal een heel weekend waarin je wordt beoordeeld op verschillende technieken en vaardigheden. Buiten serieuze opdrachten is er natuurlijk ook genoeg tijd om lol te maken met je eigen team en andere teams die meedoen!

Themaverhaal en opdracht!

Het thema van dit jaar is Big Bang! Alles wat je moet weten is terug te vinden in deze download. Hier staat ook een opdracht voor jullie klaar waar je alvast flink wat punten binnen kan slepen!

[download id=”27751″]

 

Informatie voor deelnemers

Fourage

Dit jaar kunnen jullie kiezen met je patrouille of je een pastagerecht wil maken of een aardappelgerecht. Jullie krijgen bij beide gerechten gehakt je mag zelf bedenken wat je hier mee wilt maken.
Tips: bij het pastagerecht kun je het gehakt bakken en door de pasta roeren. Bij het aardappelgerecht kun je bijvoorbeeld gehaktballen maken of hamburgers.
Zit er in je groepje een vegetariër? Dan kan je alleen het pastagerecht kiezen.
Bij de gerechten horen natuurlijk ook groentes! Hiervoor kunnen jullie een keus maken uit diverse verse groentes in onze groentekraam, daar moeten jullie drie soorten groenten kiezen.

Om jullie gerecht op smaak te brengen moeten jullie zelf kruiden meenemen. Het is dit jaar niet toegestaan om extra ingrediënten mee te nemen voor het hoofdgerecht.

Dit jaar moeten jullie wel zelf jullie toetje maken. Daarvoor moeten jullie zelf de ingrediënten meenemen. Zo kunnen jullie je onderscheiden van de rest! Houd er rekening mee dat er geen koelkast op het terrein is. Bedenk dus een toetje waarvan de ingrediënten buiten de koelkast bewaard kunnen worden.
Voor het ontbijt en de lunch moeten jullie zelf zorgdragen voor het zoet beleg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hagelslag, chocoladepasta en jam. Brood, hartig beleg, boter en de rest wat jullie nodig hebben krijgen jullie van ons.

Bonte avond

Jullie kunnen extra punten verdienen met een bonte-avond-act.. Laat je fantasie de vrije loop en verzin iets leuks!

De subkampen

Tijdens de RSW is je eigen leiding waarschijnlijk niet aanwezig.. En zijn ze wel aanwezig als medewerker, dan mogen zij jullie natuurlijk niet helpen!
Natuurlijk is er wel leiding die een oogje in het zeil houdt en waar je met je vragen, problemen en sterke verhalen terecht kunt: De subkampstaf! Tijdens deze RSW zijn er 3 subkampen, met daarbij de subkampstaf.

Downloads

Aankomst en vertrek
[download id=”27747″]
Bagagelijst
[download id=”27741″]
Kampregels deelnemers
[download id=”27732″]
Afvalbeleid
[download id=”27744″]
Fourage
[download id=”27738″]
Tags:

Datum

13 apr 2018 - 15 apr 2018

Kosten

€14.00

Meer informatie

Aanmelden via SOL

Locatie

Labelterrein de Waterberg
Scouting kampeerterrein De Waterberg, Deelenseweg, Arnhem, Nederland
Categorieën
Scouts

Organisatie

Scouts
Email
[email protected]
Aanmelden via SOL
QR Code

Aankomende regio activiteiten

Geen evenementen gevonden!