Regio Klein Gelderland

Praktijkbegeleiderstraining – Dag 2

Let op: dit is de tweede trainingsdag van deze training. Deze trainingsdag is niet los te volgen.

Tijdens deze training gaan we in op hoe jij jouw rol als praktijkbegeleider in jouw groep op een leuke en praktische manier kan invullen. Als praktijkbegeleider ben je verantwoordelijk voor de bewaking van de kwaliteit van de vrijwilligers en het scoutingsspel, maar hoe doe je dat? Met die vraag gaan we tijdens deze training aan de slag.

Doelgroep en benodigde ervaring

Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die verantwoordelijk worden of zijn voor de rol van praktijkbegeleider. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die verantwoordelijk worden of zijn voor de rol van praktijkbegeleider. De training kan zowel voor beginnende als ervaren praktijkbegeleiders interessant zijn.
Om ervoor te zorgen dat alle informatie in deze training goed aansluit, is het belangrijk ervaring te hebben met het draaien van opkomsten en kampen, als leiding of bijvoorbeeld in een ondersteunende rol. Daarnaast gaan we ervan uit dat je bekend bent met basiskennis van het scoutingspel, zoals de spelvisie, de doorlopende leerlijn en de opzet van de speltakken (van Bever tot Roverscout). Als je twijfelt over of je de juiste voorkennis en ervaring hebt, neem dan even contact met ons op.

Resultaat

Na deze training kun je zelfstandig aan de slag in jouw groep in de rol van praktijkbegeleider. Daarnaast kun je aan het einde van de training een plan opstellen voor het halen van jouw praktijkbegeleiderskwalificatie.

Programma in het kort

De training bestaat uit 2 trainingsdagen, met tussen de dagen een periode om aan opdrachten te werken. Dit ziet er als volgt uit:

*1e trainingsdag op zondag 5 november van 9:30 tot 16:30: je maakt kennis met het vak van praktijkbegeleider
*Zelfstandig werken aan de opdrachten
*2e trainingsdag op zondag 18 februari van 9:30 tot 16:30: de resultaten van de opdracht worden besproken en we gaan ons verder verdiepen
*Optioneel: na het opstellen van een eigen TOP, kan je een afspraak maken met een praktijkcoach voor een beoordelingsgesprek voor het halen van jouw praktijkbegeleiderskwalificatie.

Kosten en benodigdheden

De deelname kosten zijn 15 euro per persoon. Voor deze training heb je niks speciaals nodig. Natuurlijk kom je in jouw Scoutfit als je deze hebt.

Inschrijven

Het maximale aantal deelnemers voor deze training is 12.Deze training wordt dit seizoen 1 keer gegeven.

Inschrijven gaat SOL door op de knop “Inschrijven via SOL” te klikken.
Niet van Regio Klein Gelderland, maar wil je toch deze training volgen? Dat is uiteraard mogelijk. Wel houden we de regel aan dat deelnemers uit Regio Klein Gelderland voorrang hebben in het geval dat er heel veel animo van buiten de Regio is.

Datum

18 feb 2024

Tijd

09:30 - 16:30

Kosten

€15.00

Meer informatie

Inschrijven via SOL

Locatie

Scouting Duiven
De Nieuweling 3, Duiven
Categorieën
Training

Organisatie

Training
Inschrijven via SOL
QR Code

Aankomende regio activiteiten

Geen evenementen gevonden!