Regio Klein Gelderland

PL & APL training

Als ploegleider (PL) of assistent ploegleider (APL) heb je bij jouw scoutsspeltak een belangrijke rol in jouw ploeg. Je wilt natuurlijk dat je een leuke hebt die goed samenwerkt en alle uitdagingen samen aan kan. Makkelijker gezegd dan gedaan! Tijdens deze training helpen we je met ideeën over hoe jij als (A)PL samen met jouw ploeg er een leuke en gezellige tijd van kan maken.

Doelgroep en benodigde ervaring

De training is bedoeld (oudere) scouts die PL of APL zijn of dat willen worden. Dit zijn jeugdleden uit de scoutsleeftijd die door hun eigen leiding naar de training worden afgevaardigd.
Om ervoor te zorgen dat alle informatie goed aansluit, is het essentieel is dat alleen ervaren scouts naar de training komen. De leiding kan dit zelf het beste inschatten, maar als criterium kan worden genomen dat de scouts tenminste één zomerkamp hebben meegedraaid en tenminste anderhalf seizoen jeugdlid is.

Let op: per scoutinggroep moet er minimaal 1 leiding aanwezig zijn tijdens de training. De training is zo ingestoken dat aanwezige leiding ook actief meedoet en (als het goed is) meeleert.

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je heel veel ideeën over hoe je jouw rol als (A)PL in jouw groep op een leuke manier kan uitvoeren en hoe je daarbij samen kan werken met jouw leiding.
Als scoutsleiding leer je mee aan de hand van de besproken voorbeelden en opdrachten die de scouts uitvoeren. Je leer hoe je als scoutsleiding jouw (A)PL’s kunt ondersteunen.

Programma in het kort

Tijdens deze training ga je actief aan de slag met het volgende programma:
*Je maakt natuurlijk kennis met alle andere scouts die dit weekend meedoen
*Je gaat je verdiepen in wat het betekent om (A)PL te zijn
*Je gaat aan de slag met hoe je een goede (A)PL kan zijn: hoe geef je bijvoorbeeld goed leiding en hoe ga je om met groepsdruk?
*Je gaat in op hoe je als (A)PL kan bijdragen aan het scoutingprogramma binnen jouw speltak
*Je denk na over wat je verder nog wil leren
*Je hebt plezier

Kosten en benodigdheden

De deelnamekosten zijn € 10,- euro per persoon. Voor deze training heb je een goed humeur nodig en moet je scout zijn.

Inschrijven

De PL/APL training wordt dit seizoen 1 keer gegeven. Voor de training geldt een minimaal aantal van 2 scoutinggroepen (twee ploegen van 5). Het maximale aantal ligt op 25 deelnemers, zodat de groep niet te groot wordt.

De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Zodra dit kan zal hier meer informatie staan.

Date

Feb 24 2024 - Feb 25 2024

Time

09:30 - 15:00

Cost

€10 p.p.

Location

Nog te bepalen
Category
Training

Organizer

Training
QR Code

Aankomende regio activiteiten

September 2023
October 2023
November 2023
January 2024
February 2024
No event found!
Load More