Verdiepingsweekend 2018

Met Scouting Academy kun jij je als leidinggevende ontwikkelen. Misschien ben je pas begonnen als leidinggevende of misschien draai je juist al jaren mee. Bij Scouting kun je op basisniveau en op gekwalificeerd niveau leidinggevende zijn. Deze kwalificatie voor leidinggevende is onderverdeeld in twaalf deelkwalificaties (binnen onze regio ook wel katernen genoemd). Iedere deelkwalificatie bestaat uit een aantal competenties en alles bij elkaar laat zien wat jij kunt als leidinggevende.

Voor wie is het?

Het verdiepingsweekend is voor (bege)leiding van alle speltakken. Na afronding heb je de kwalificatie (bege)leiding behaald en krijg je het kwalificatie teken en een speltak kompas naar keuze.

Inschrijvingen

Voldoe je aan de hieronder genoemde punten en heb je zin om jezelf verder te ontwikkelen schrijf je dan in voor het verdiepingsweekend 2018! De inschrijving sluit op 06-11-2018

Waar moet je aan voldoen?

– Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
– Je hebt de juiste leeftijd voor je speltak. Beverleiding vanaf 16 jaar. Welpen- en Scoutsleiding vanaf 17 jaar. Explorer begeleiding vanaf 21 jaar.
– Omgaan met (jeugd)leden vraagt om bewustzijn m.b.t. (on)gewenste omgangsvormen.
– Je bent bekend met het beleid van Scouting Nederland op dit gebied.
– Je beschikt over een voor de rol geldige Verklaring Omtrent Gedrag en je onderschrijft de gedragscode.
– Je hebt 4 katernen binnen je eigen vereniging afgerond.

Kosten

De kosten voor dit weekend bedragen 25,-

In de voorbereiding

Ter voorbereiding op je training vul je (nadat je bent ingeschreven) een intake-formulier in. Zorg er voor dat je dit formulier vóór de aangegeven datum weer retour stuurt naar [email protected]. We verwachten van de cursisten dat ze in ieder geval 4 katernen hebben afgerond voordat ze deel kunnen nemen. Het staat de vrijwilligers vrij om in overleg met hun praktijkbegeleider te kiezen met welke katernen ze bezig willen.
We besteden in het weekend zelf weinig aandacht aan katern 2: scouting in de samenleving, omdat een cursist zich de stof van deze katern makkelijk zelfstandig eigen kan maken.
Katern 3: Scouting Academy, we gaan ervan uit dat een cursist dit al met zijn of haar praktijkbegeleider heeft doorgenomen.
Katern 4: Leeftijdseigen kenmerken, komt in de avond aan bod bij de workshops maar alleen voor cursisten die zich hiervoor hebben opgegeven. Dit om bijvoorbeeld PABO leerlingen te behoeden voor dubbel leren.
Katern 10: de gedragscode, omdat wij als trainersteam van mening zijn dat de stof van deze katern veel meer tot zijn recht komt als deze groepsbreed binnen de eigen speltak en vereniging wordt besproken.

Datum

nov 17 2018 - nov 18 2018

Tijd

09:30 - 16:00

Kosten

25,-

More Info

Aanmelden via SOL

Locatie

Scouting Elst
De Pas 4, Elst, Nederland
Categorie
Training

Organisator

Training
Aanmelden via SOL
QR Code

Aankomende regio activiteiten

juni 2023
oktober 2023
november 2023
Geen evenementen gevonden!