Met de vier basismodules voor leiding heb je een vliegende start van jouw leidingcarrière en een goede basis om verder aan de slag te gaan met jouw leiding kwalificatie. In iedere module ga in één dagdeel praktisch aan de slag met een bepaald thema.

Module “Dit is Scouting”: je gaat je eigen scoutinggroep oprichten en onderzoeken wat scouting zo bijzonder maakt.

Module “Zo maak je een programma”: je gaat met behulp van de planningscyclus een spel voorbereiden en spelen in een eigen verzonnen thema.

Module “Van Bever naar Explorer”: je gaat het hele scoutingspel door van Bever tot Explorer om te zien hoe het spel en de jeugdleden veranderen.

Module “Jouw motivatie om leiding te zijn”: je gaat in op wat jij belangrijk vindt als leiding en hoe je dit in jouw programma terug kunt laten komen.

 

Inschrijven

Bekijk via de trainingskalender wanneer welke module wordt aangeboden. Je geeft je op per module. Vaak worden er twee modules per dag gegeven, dan kun je twee modules handig combineren.

Goed om te weten; je kunt de modules volgen in de volgorde die je wilt en je kunt er uiteraard voor kiezen om niet alle modules te doen.

Na de modules aan de slag met jouw kwalificatie

De vier basismodules geven je een goede basis om verder aan de slag te gaan met jouw leiding kwalificatie. Aan het einde van de iedere module hoor je welke onderdelen van de kwalificatiekaart je hebt behaald. De kwalificatiekaart is de kaart waarmee je uiteindelijk jouw kwalificatie kan behalen. Dit doe je samen met de praktijkbegeleider uit jouw eigen groep.

Op de website van Scouting Nederland staat uitgelegd hoe het kwalificatieproces precies in elkaar zit.

Team Scouting Academy